Cilat janë problemet dhe rreziqet që shkaktojnë venat varikoze
Cilat janë problemet dhe rreziqet që shkaktojnë venat varikoze

Në shumicën e rasteve, venat varikoze janë të një shqetësimi kozmetik. Kur shfaqen në këmbë, mund të zhvillohen këto simptoma:

 

- Kruajtje e vazhdueshme

 

- Pigmentim rreth këmbëve

 

- Ulçera në këmbë

 

- Ënjtje e butë e këmbëve

 

- Copa(trombet) gjaku të rastit në vena

 

- Infeksion i venës

 

A janë të rrezikshme venat varikoze të mpiksura?

 

Po, por ndryshe nga venat e thella të këmbës, copat(trombet) e formuara në venat varikoze rrallë por mund te lëvizin në mushkëri.

Trombet e gjakut në venat varikoze mbeten në një vend dhe shpesh janë shkak i skuqjes, fortesis dhe irritimit apo kruarjes. 

Ka nevojë për të marrë ilaçe për largimin e trombeve të gjakut kur mpiksjet gjenden në venat varikoze.