Dhimbja e kembeve gjate shtatzanise
Dhimbja e kembeve gjate shtatzanise

Dhimbja e kembeve gjate shtatzanise - Arsyet e dhimbjeve në shtatëzani janë të shumta: Për shkak të peshës së fituar për një kohë të shkurtër këmbët do të ndihen të lodhura dhe mbas një kohe ato adaptohen. Dhimbjet mund të vijnë nga venat të cilat zgjerohen tek disa gra në shtatëzani për shkak të presionit të frytit në venat e pelvikut (legenit) si dhe lirimit të disa hormoneve siç është Relaxina dhe Progesterone të cilat e zgjerojnë venat në përgjithësi. Dhimbjet poashtu mund të vijnë edhe nga shkaku i boshtit kurrizor poashtu dhimbjet mund jenë edhe reumatike.

Për trajtim dhe konsultim, mund të kontaktoni KËTU!