Enet e gjakut ne kembe
Enet e gjakut ne kembe
Enet e gjakut ne kembe ndahen sikur në të gjithë trupin në arterie që qojnë gjakun në qeliza dhe e pasurojnë me Oksigjen në vena që e kthejnë gjakun prej qeliza të pasura me CO2 (dioksid karboni) në mushkëri dhe enet limfatike të pasura me proteinë e që percaktojnë imunitetin e organizmit. Venat siperafqsore apo si thotë populli venat e jashtme të cilat e kthejnë gjakun sikur venat e thella nga qeliza por vetëm me një përqindje shumë të vogël 0.3-1.0%. Tek venat e jashtme lajmrohen venat varikoze.
 
Për trajtim dhe konsultim, mund të kontaktoni KËTU!