Ndezja e venave
Ndezja e venave

Ndezja e venave, mpiksja apo tromboza mund të jetë siperfaqsore posaqërisht në pacientet që kanë vena varikoze në këmbë dhe 7-10% jane gjasat më të medha të lajmrohen ndezjet, mpiksjet apo trombet tek pacientat që vuajnë nga venat varikoze. Quhen edhe flebite siperfaqsore të cilat poashtu mund të ndezen dhe të migrojnë në venat e thella dhe të shkaktojnë trombozen apo mpiksjen e venave të thella dhe pastaj ato në një përqindje më të vogel mund te migrojne  deri ne mushkeri(emboli pulmonale) dhe të jenë fatale për pacientin. Trajtimi i tyre së pari bëhët konzervativ me terapi për ta holluar gjakun (anticoagulant) dhe pastaj në të shumtën e rasteve indikohet intervenimi në venat varikoze.

Ndezja e venave
 
Për trajtim dhe konsultim, mund të kontaktoni KËTU!