Semundjet e venave
Semundjet e venave

Semundjet e venave ndahen në semundjet e lindura (kongjenitale) dhe të fituara.

Në ato të fituara, 95% janë venat varikoze në këmbë dhe 5% janë të tjerat si AV-fistullat mbas lëndimeve apo intervenimeve kirurgjike, endovaskulare etj.

Sëmundjet e lindura janë më problematike dhe zakonisht shprehën apo thirrën si malformacione gjenetike. Në botë janë qendrat e specializuara që mirrën me këto trajtime pasi që janë shumë specifike, gjersa Venat varikoze të fituara ato trajtohen edhe në Kosove me të gjitha metodat bashkëkohore.

Semundjet e venave 

 Për trajtim dhe konsultim, mund të kontaktoni KËTU!