Si sherohen venat ne kembe?
Si sherohen venat ne kembe?

Si sherohen venat ne kembe? Sot në boten bashkëkohore ekzistojnë shumë metoda për trajtimin e venave varikoze dhe të gjitha këto metoda të reja janë të lidhura me kualitetin e jetës (QOL-Quality of life), pra mbas intervenimit pacienti shkone në shtëpi po të njëjten ditë dhe të nesërmen i vazhdon aktivitetet ditorë.

Me dhimbje minimale dhe me estetikë shumë më të mirë, respektivisht më shumë pak shenja apo edhe të padukshme. Ripersëritjet mbas pesë viteve janë vetëm 8% në krahasim me kirurgjine klasike që është 30%.

Deri sa në kirurgji ndodh e kunderta. Se paku je i lidhur për shtrat 10-14 ditë.

Dhimbjet janë shumë të forta. Anestezioni i cili përdoret është shumë i rëndë për  pacientin (anestezioni i përgjithshem, spinal), shenjat e plages janë të përhershme dhe jo estetike si dhe në fund komplikimet jane 6-8% në krahasim me metodat bashkëkohore që janë 0.3-1.1%

Metodat bashkëkohore janë: Laseri 1470, RadioFrekuenca (Closure Fast), Clariven, ASVAL, Veneseal. Të gjitha këto metoda bëhen me anestezion lokal.

Për më shumë shikoni prezantimin e rezultateve:
 
Si sherohen venat ne kembe
 
Për trajtim dhe konsultim, mund të kontaktoni KËTU! 
 
Intervista ne Top Channel me Dr. Valbon Gashi ne lidhje me problemet dhe trajtimet e venave varikoze
List of videos