Venat e gjakut
Venat e gjakut

Venat e gjakut janë vaza (enë) të cilat e bartin gjakun venoz me një sasi të madhe të CO2 (dioksidi I karbonit) dhe metaboliteve të fundit të katabolizmit (mbeturinat) të qelizave dhe e bartin (transportojne) në zemer e pastaj në mushkeri ku oksigjenohet apo pasurohet me Oksigjen dhe kalon nepermjet kapilareve në zemer me gjak të oksigjenuar në qarkullimin e përgjithshem të trupit.

Për trajtim dhe konsultim, mund të kontaktoni KËTU!