Venat ne kembe
Venat ne kembe

Venat ne kembe ekzistojnë venat në këmbë që janë normale të cilat e kryejnë funksionin e bartjes (transportit) të gjakut venoze në zemer, mirëpo në anën tjetër ekzistojnë disa vena siperfaqësore apo siq thotë populli venat e jashtme të cilat prishen apo bëhën jofunksionale dhe në zhargonin e popullit quhën si venat varikoze. 

Shkaqet e prishjes së venave në këmbë janë të shumtë, por po i përmendim disa, e ato jane:

 

  • pozitat e stergjatura në këmbë,
  • shtatëzania tek femrat,
  • faktori gjenetik,
  • obeziteti (trashesia),
  • mungesa e aktiviteteve fizike,
  • traumat etj.

 Për trajtim dhe konsultim, mund të kontaktoni KËTU!